Terug naar Nieuws

Klaverjascursus in sportcafé De Tirrel

Gepubliceerd op:

Uitbater Friso De Jongh van sportcafé De Tirrel in Winsum en Kornelis Prins bieden na de voorjaarsvakantie een klaverjascursus van vier avonden aan. De cursusavonden zijn: dinsdag 27 februari, dinsdag 5 maart, dinsdag 12 maart en dinsdag 19 maart. Deelname is gratis.

Klaverjassen is een spel dat door jong en oud gespeeld kan worden en dat ook relatief snel te leren is als je er even energie in steekt. Het is een leuk spel om bijvoorbeeld met vrienden te spelen of in een toernooivorm waarbij je soms met mensen speelt die je niet kent. Klaverjassen kan online gespeeld worden, maar het leuke aan klaverjassen is volgens De Jongh en Prins ook om elkaar te ontmoeten en het spel te spelen met een hapje, een drankje en wat gezellig gebabbel.

 

1708336870573_400_267_1708336901.jpg Daarom organiseren De Jongh en Prins een klaverjascursus voor enthousiastelingen die het graag willen leren. Je hoeft dus nog geen enkele kennis van het spel te hebben als je deel wilt nemen. Op de eerste avond komen de basisregels van het spel uitgebreid aan bod. Tijdens de tweede avond gaat het over de tactiek van het spel. Hoe haal je zoveel mogelijk punten met de kaarten die je in handen hebt. Op de derde avond komt het begrip ‘roem’ aan bod en tijdens de laatste avond staan seinen en verschillende speelsystemen centraal.

De cursus is bedoeld voor mensen uit Winsum of de omliggende regio die het klaverjassen graag willen leren. Qua leeftijd is iedereen vanaf de middelbare schoolleeftijd welkom. Op alle avonden is iedereen welkom vanaf 19.30 uur voor de inloop en het officiële programma start telkens om 19.45 uur. Elke avond bestaat uit een stukje uitleg waarna de deelnemers de gelegenheid krijgen om wat ze net geleerd hebben in de praktijk te brengen. Dit zal bij de één wat meer tijd vergen als bij de ander, maar dat is niet erg. De avonden zijn echt bedoeld om te leren. Het programma stopt elke dinsdag om 21.15 uur waarna er voor liefhebbers nog gelegenheid is even na te praten of nog even een kaartje te leggen.

Als het goed is, heeft iedereen na vier avonden voldoende bagage om samen met anderen te kunnen klaverjassen. De wens van De Jongh en Prins is om veel mensen in Winsum en omgeving enthousiast te krijgen voor het spel en na de laatste cursusavond verder te gaan met oprichting van een heuse klaverjasvereniging.

Ook als je niet alle avonden kunt, ben je van harte welkom. Er komt schriftelijke informatie per cursusavond beschikbaar voor deelnemers die alles nog eens rustig na willen lezen of mensen die een avond gemist hebben. Deelname aan de cursus is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Hiermee willen de initiatiefnemers deelname zo laagdrempelig mogelijk maken.  Hapjes en drankjes kunnen voor eigen rekening besteld worden aan de bar, waarbij op de openingsavond de koffie en thee gratis wordt aangeboden.

02-09-2024

Donderdag 19 september: Alzheimer Café Winsum e.o. “Samen in Beweging”

Op donderdag 19 september vieren we samen Wereld Alzheimerdag in het Alzheimer Café Winsum. Het thema van deze dag is “Samen in Beweging”. Afke Abbas, fysiotherapeut en aangesloten bij het Netwerk Parkinson en Pamela Goosen, dansdocente bij ‘Dansen op Recept’, gaan de …
Lees meer