Terug naar Nieuws

Kiek wat mooi! Fotoproject over kinderen in het aardbevingsgebied. Modellen gezocht.

Gepubliceerd op:

De aardbevingsproblemen in Groningen heeft bij veel mensen het leven ontwricht. Dat komt door het meemaken van een aardbeving, een beschadigd schoolgebouw of een verhuizing vanwege schade. Maar ook de afhandeling van procedures en de nasleep hebben voor veel ellende gezorgd.

1728639867435_400_267_1728639912.jpg Kinderen

In het bevingsgebied wonen ongeveer 30.000 kinderen die vaak onvoldoende aandacht krijgen of vergeten worden. Ze groeien op met deze situatie en zijn eraan gewend geraakt. Ook lopen ze niet vaak met hun gevoelens te koop.

Kiek wat mooi!

Begin 2024  ben ik in samenwerking met stichting Mensenwerk Hogeland een fotoproject begonnen met als doelgroep kinderen. Mijn bedoeling is om kinderen op een positieve manier in beeld te brengen omdat de focus al vaak genoeg ligt op de negatieve gevolgen van de bevingsschade. Ik heb gemerkt dat kinderen in bevingsgebied net als andere kinderen ook plezier beleven en dromen over mooie dingen. Door ze leuk op de fot te zetten, wil ik laten zien dat het kinderen van de toekomst zijn en geen kinderen van de rekening. Mooi niet!

Sietze Oosterhuis (fotograaf)

Bekijk ook

09-10-2024

Krachtig Ouder worden, 13 november Martini Plaza

Wilt u meepraten over uw toekomst tijdens een middag vol inspiratie? Gaat u samen met anderen het gesprek aan over Krachtig ouder worden? De Seniorencoalitie organiseert regionale bijeenkomsten om met elkaar in gesprek te gaan over thema’s op het gebied van wonen, zorg,  sociaal contact e…
Lees meer
 
02-10-2024

Donderdag 17 oktober: Alzheimer Café Winsum e.o.  “Als thuis wonen niet meer gaat”

http://www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningenDe meeste mensen willen als ze ouder worden het liefst in hun eigen huis blijven wonen. Dat geldt zeker voor mensen met dementie. Het eigen huis voelt vertrouwd, je weet de weg te vinden in huis en de eigen inrichting is bekend en herkenbaar. En well…
Lees meer
 
30-09-2024

'WORD PSYCHISCH FITTER’ VERBETER JE MENTALE CONDITIE, Cusus start in november

MAAK JIJ JE WEL EENS ZORGEN? HEB JE LAST VAN STRESS? WIL JE MEER GRIP OP JE EIGEN LEVEN? WIL JIJ JE WEER FITTER VOELEN?
Lees meer