Terug naar Nieuws

Donderdag 19 september: Alzheimer Café Winsum e.o. “Samen in Beweging”

Gepubliceerd op:

1725273621909_400_267_1725273654.jpg Op donderdag 19 september vieren we samen Wereld Alzheimerdag in het Alzheimer Café Winsum. Het thema van deze dag is “Samen in Beweging”. Afke Abbas, fysiotherapeut en aangesloten bij het Netwerk Parkinson en Pamela Goosen, dansdocente bij ‘Dansen op Recept’, gaan de aanwezigen vertellen en laten ervaren dat “samen in beweging” zijn een positief effect heeft op lichaam en geest. Het belooft een informatieve en gezellige viering van Wereld Alzheimerdag te worden, waarvoor wij u van harte uitnodigen.http://www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het in beweging blijven positieve effecten heeft op lichaam en geest. Afke Abbas vertelt hierover. Aan de hand van eigen praktijkervaringen laat zij zien dat bewegen met de nodige aanpassingen, ook op hoge leeftijd en/of bij lichamelijke beperkingen, zeker kan! Na de koffie/thee met dit keer een feestelijke traktatie erbij gaan we onder begeleiding van Pamela Goosen samen in beweging. Aangepast op wat ieder wel kan, dus we kunnen ook blijven zitten en toch dansen! Hoe? Zij gaat u het laten ervaren.

Donderdag 19 september bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Cafés in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen.

 

Namens de werkgroep Alzheimer Café Winsum e.o.

Erik de Jong

E-mail: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl

13-09-2024

Hunted Winsum 30 oktober

In samenwerking met de politie en de boa’s organiseren wij op woensdag 30 oktober: Hunted Winsum! Hoelang blijf jij uit handen van de politie?
Lees meer